Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Glazen Koets - Prinsjesdag 2019

Naast wie zit Alexia in de koets deze prinsjesdag?

De koninklijke koetsen worden weer van stal gehaald. Het is bijna Prinsjesdag. Je leest hier naast wie Alexia zal zitten.

De derde dinsdag van september nadert. Een heerlijke dag voor echte royalty-fans, die niet zelden zelf naar Den Haag trekken om de pracht en praal live te kunnen aanschouwen. De koets(en), de outfits, de troonrede, de heisa. En, niet onbelangrijk: wat is dit jaar de koetsindeling?

Alexia in de koets

Prinses Alexia gaat dit jaar voor het eerst Prinsjesdag bijwonen. Uiteraard arriveert ze per koets en naast haar zullen zitten: oom Constantijn en tante Laurentien. De rit in de glazen koets is voorbehouden aan haar ouders, Máxima en Willem-Alexander. En zij zullen kroonprinses Amalia als koetsmaatje hebben.

Lees ook: Prinsjesdag: deze traditie kende je vast nog niet

20 koetspaarden

Leuk weetje is verder nog dat er in de Koetsstal in Den Haag 20 koetspaarden staan. Alle zijn ze zwart. Het zijn Friese paarden (van het Koninklijk Fries Paardenstamboek) en Gelderse koetspaarden (van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek), en de soorten wisselen elkaar om het jaar af voor Prinsjesdag.

Bron: RVD, beeld: ANP

Tekst Royaltynl, beeld ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty