Ontwerp Zonder Titel 9

Máxima: Legergroen en pofmouwen

Koningin Máxima op bezoek bij mentale zorgvoorzieningen en een buurtcentrum.

Het hoort bij

Máxima bracht in Utrecht een werkbezoek. Dat stond in het teken van initiatieven gericht op laagdrempelige hulp. Het hoort bij de interesse van de koningin, die echt al heel erg vaak op bezoek was bij dit soort organisaties.

Die spelen in de huidige samenleving een rol die alleen maar toeneemr. Veel mensen, en dan vooral jngeren, kampen met mentale problemen. De lockdowns tijdens corona hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Maar jongeren leiden ook onder een veel te zware prestatiedruk tegenwoordig. Dat begint al op school. Kun je daar niet goed mee, dan zit je meteen al op een achterstand. Is bij veel scholieren het gevoel.

Dan komen nog een vervolgstudie. Werk zoeken. En heb je dat eenmaal gevonden, dan kun je geen huis vinden. Beroerd, als je bijvoorbeeld met je partner een gezin wil beginnen.

Economisch leven we bovendien in roerige tijden. Op de achtergrond de verre oorlog. Dichter bij huis de enorm gestegen prijzen. En niet te vergeten de kosten die je moet maken voor energie.

De outfit van koningin Máxima was niet nieuw. Legergroen zagen we haar al eerder dragen, zeker de afgelopen maanden. Pofmouwen zijn een aardig detail. Maar onze aandacht ging vooral uit naar de enorme ketting. Die is wel nieuw!

De vorige keer dat we koningin Máxima in het legergroen zagen droeg ze ook een ketting. Alleen was die een stuk bescheidener!

Ontwerp Zonder Titel 9
Ontwerp Zonder Titel 9

LEES OOK:

WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA NIET NAAR KRONING CHARLES

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: koninklijkhuis