Eerste Dag Staatsbezoek Griekenland

Willem-Alexander en Máxima niet naar kroning Charles

En dit is de reden.

Alles en iedereen in het VK is in steeds grotere opwinding, nu de datum van de kroning, 6 mei, steeds dichterbij komt. Als we de berichten mogen geloven wordt het een ongekend spektakel, met concerten, volksfeesten in het hele land en natuurlijk de kroning zelf, in Westminster Abbey in Londen.

Iedereen wil daar natuurlijk bij zijn, maar dat kan uiteraard niet. Charles gaat wat willekeurige mensen uitnodigen, zodat het volk ook vertegenwoordigd is. Verder hoogwaardigheidsbekleders. Maar hoe zit het eigenlijk met de bezoekende royals?

Prins Albert van Monaco heeft gezegd dat hij en Charlène erbij zullen zijn. Hij is al een hele tijd bevriend met Charles en zei dat hij de kans om de kroning van een Britse vorst bij te wonen niet graag laat liggen.

Het probleem is alleen dat hij formeel helemaal niet kan worden uitgenodigd!

Bij een kroning worden namelijk nooit andere vorsten uitgenodigd. Het idee daarachter, is dat zo alle aandacht naar het vers gekroonde hoofd gaat, en niet naar de koningen en koninginnen van andere landen.

Albert is natuurlijk geen koning, hij is prins, maar toch vorst van Monaco. Het zal dus afhangen van hoe de Britten dat uitleggen.

Voor Willem-Alexander en Máxima zit een uitnodiging er echt niet in, maar als vorst weet je als geen ander dat je je soms bij een regel neer moet leggen.

LEES OOK:

TWEELING CHARLÈNE MISSCHIEN NIET NAAR KRONING CHARLES

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Hello!