Ontwerp Zonder Titel 2023 02 14t134324.852

Máxima bezoekt jubilerend Prinses Máxima Centrum in Utrecht

Koningin Máxima heeft een bezoek gebracht aan het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht. Aanleiding was de vijfde verjaardag van het onderzoeksziekenhuis.

In juni 2018 opende Máxima het nationale centrum voor kinderoncologie. Tijdens het werkbezoek stonden innovatie en internationalisering van het centrum centraal en sprak de koningin onder anderen met kinderoncologen, verpleegkundigen, ouders en kinderen.

Cape

Bij binnenkomst ontmoette Máxima, in een prachtige camel-cape, de 13-jarige Saméo, die in het PMC is behandeld. Vijf jaar geleden, bij de opening van het onderzoekscentrum, gaven de koningin en de jongen elkaar ook een hand. Later gaf zij meerdere kinderen die zich met hun ouders hadden verzameld een hand.

Daarna sprak Máxima met een gezelschap van wetenschappers, kinderoncologen en teamleiders over verschillende onderzoeken die lopen in het centrum. Zo kwam een onderzoek naar baby’s met leukemie ter sprake, maar ook een onderzoek naar mogelijke internationalisering van het kinderkankercentrum en een onderzoek naar de kwaliteit van zorg.

Overstuur

Het gesprek moest kort onderbroken worden. De koningin per ongeluk een stickervel van een kindje aangenomen, waardoor het overstuur raakte. Het meisje had het stickervel slechts willen laten zien, en niet afgeven. Toen Máxima hoorde over het geëmotioneerde meisje, gaf ze het stickervel uiteraard direct terug.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP