lunch

Wie wil lunchen met Willem-Alexander en Máxima?

Ter gelegenheid van tien jaar op de kroon nodigen koning Willem-Alexandewr en koningin Máxima honderd mensen in Nederland uit om met hen te komen op Paleis Huis ten Bosch. En iedereen mag iemand opgeven. Dus wie weet zit jij straks aan tafel bij onze majesteit.

Op woensdag 26 april 2023 houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima een lunch om tien jaar op de troon te vieren. Ze nodigen daarvoor honderd mensen in Nederland uit op Paleis Huis ten Bosch.

Maar wie zijn die mensen? Iedereen mag mensen aandragen die een bijzondere lunch verdienen omdat ze betekenisvol zijn voor hun omgeving. Of zoals Willem-Alexander het zelf verwoordt: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken. Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen. Kent u zo iemand? Dan wil ik diegene graag ontmoeten.”

Bij de koning thuis

Opvallend is dat de lunch bij de koning thuis op Huis ten Bosch plaatsvindt, in de Oranjezaal. En dus niet op het werkpaleis, waar bijvoorbeeld de uitblinkerslunches plaatsvinden. Nu is een van de Royalty-redacteuren toevallig een keer op zo’n uitblinkerslunch aanwezig geweest en dat was ook helemaal niet verkeerd. Niet zomaar ene broodje pindakaas met een glas karnemelk. Maar eten met zilver bestek van prachtige borden in een schitterende ambiance met heerlijke wijn. En water. Dus de honderd gasten zullen straks echt genieten.

Wie draag je voor?

Iemand voordragen voor de lunch kan de komende week, tot en met maandag 20 februari via de site www.10maal.nl. Daarna wordt er geloot uit de beste inzendingen.

De honderd genodigden krijgen uiterlijk begin april bericht. En word je uitgenodigd? Dan weten wij dat het best wel spannend is om bij de koning en koningin op bezoek te gaan. Maar dat ze zelf meesters zijn in vriendelijke gesprekken voeren, je op je gemak stellen en dat er ook verschrikkelijk veel gelachen wordt. Meer mogen we er niet over zeggen, want wie gaat lunchen bij de koninklijke familie krijgt bij binnenkomst het vriendelijke verzoek om geen foto’s te maken en eigenlijk niks te vertellen van wat je ziet, hoort of meemaakt. ‘Want alleen op die manier kan het koningspaar volledig zichzelf zijn.’ Kortom, een bijzondere lunch.

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER