Maxima Rood

Máxima: Alle tinten rood

Koningin Máxima bezocht vier sociale ondernemingen die zich inzetten om eenzaamheid tegen te gaa en gezellig samen koken

De organisaties zijn deelnemers aan Ondernemen tegen Eenzaamheid, waarmee achttien sociaal ondernemers drie jaar lang intensief ondersteund worden om eenzaamheid aan te pakken.

Bij Stroomopwaarts in Vlaardingen, een van de plekken waar Refugee Team actief is, sprak koningin Máxima met de initiatiefnemers, vrijwilligers en deelnemers van het project Video Vrienden. Het project brengt vluchtelingen en vrijwilligers digitaal met elkaar in contact om hun sociale netwerk te vergroten.

Koken

Ook sprak Máxima met de initiatiefnemers van Mommy Friends, Mantelzorgelijk en Thuisgekookt. Mommy Friends heeft een nationaal online vriendinnenplatform opgezet om eenzaamheid onder moeders te bestrijden. Mantelzorgelijk biedt mantelzorgers informatie, advies en lotgenotencontact via een online gemeenschap. En Thuisgekookt koppelt thuiskoks aan kwetsbare buurtgenoten die zelf om uiteenlopende redenen niet gemakkelijk kunnen koken.

Het programma Ondernemen tegen Eenzaamheid is opgezet door het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds. Koningin Máxima spreekt afsluitend met betrokkenen van het programma.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
KLIK HIER
BESTEL HIER

koninklijkhuis