Maxima Met Bal

Máxima: ton sur ton en haarband

Koningin Máxima was in Gouda, in broekpak en met haarband, om het over sport te hebben.,en hoe je je goed kunt voelen.

Ooit was deze kleurcombinatie gewaagd, en een broekpak is het voor de moderne powervrouw helemaal. Geen clutch, dat is meer voor gala, maar een praktisch tasje, en een net zo praktische band in het haar.

Mentale gezondheid

Het ging in Gouda over de relatie tussen sport en mentale gezondheid. Máxima sprak in haar rol als erevoorzitter van MIND Us met jongeren over de invloed van sport op hun leven, maar vertelde ook wat bewegen met haar zelf doet.

Máxima vertelde na afloop van een voetbaldemonstratie dat ook zij wel eens last heeft van ups and downs en stress. Sporten, en de daarbij vrijkomende endorfine, is voor de koningin een manier om te balanceren, vertelde ze.

De koningin focust op de “dingen die je gelukkig maken”. Voor haar is dat onder meer dansen en wandelen.

Sport

Het werkbezoek was bij Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden. Máxima bezocht er verschillende initiatieven die zich richten op sport en mentale gezondheid, waaronder Project Comeback, Stichting Durf Te Dromen, Profive en Gro-up van Buurtwerk Gouda. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over de kracht van rolmodellen uit de (top)sport. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP