koffer koningin maxima

Op déze manier worden de koffers van royals ingepakt 

Koninginnen als Máxima, Mary, Letizia en Mathilde zien er natuurlijk altijd prachtig uit als ze op staatsbezoek gaan, maar hoe gaat zo’n koffer inpakken in zijn werk? 

Koningin Máxima, koningin Mary, koningin Letizia en koning Mathilde hebben iedere maand wel één of meerdere staatsbezoeken in hun agenda staan. Daarbij horen de nodige diners en speciale bezoeken waar ze er op en top uit moeten zien, en hier gaat nogal wat werk aan vooraf. 

Wie pakt de koffers in?

De koninginnen vliegen van de ene naar de andere internationale bestemming, waarvoor ze iedere keer weer dé perfecte outfit uit de koffer moeten halen, maar wie is diegene die deze koffers allemaal inpakt? Het zijn in ieder geval niet de koninginnen zelf, hier komt een heel team aan te pas. De hofhouding regelt dit allemaal voor de royals. 

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima bedanken Zuid-Afrika voor staatsbezoek

Uitgebreid onderzoek

De hofhouding doet voordat zij de koffers gaan inpakken uitgebreid onderzoek naar de desbetreffende bestemming. Wat is het weer op locatie tijdens die dagen? Hoe is de cultuur? Hoe zit het qua politiek? En zijn er eventuele andere dingen waarbij ze rekening moeten houden, zoals symbolen, kleuren of lengtes van kleding? Alles wordt door de hofhouding uitgezocht, zodat de royals geen blunders kunnen maken. 

Lees ook: Koning heeft bijna nieuwe hofhouding

Queen Maxima Of The Netherlands Visits Kenya Day One
Koningin Máxima op bezoek in Kenia

Zelf laatste keuze

De hofhouding zal dus de outfits voor de koninginnen klaarleggen, maar zelf nemen zij de laatste beslissing over de outfit. Op die manier dragen ze ook echt iets waar ze zelf achterstaan. Koningin Máxima vindt het bijvoorbeeld erg belangrijk om bij deze laatste kledingkeuze betrokken te zijn. 

Extra outfits 

Als de koninginnen op staatsbezoek gaan, worden er ook altijd extra outfits meegenomen. Een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Een natte mantel tijdens een plotseling regenbui, een vlek op een jurk tijdens een diner, het kan allemaal gebeuren. Ook is het weleens voorgekomen dat er twee koninginnen in een bijna zelfde look wilden verschijnen. Hier werd gelukkig een stokje voor gestoken en werd er direct gekozen voor een andere outfit. Om deze redenen worden er altijd minimaal twee of drie extra outfits meegenomen. 

Lees ook: Compilatie: royals in het openbaar vervoer

Dutch Royal Family Tour Of The Dutch Caribbean Islands In Aruba
Koningin Máxima tijdens bezoek aan Aruba

Zorgvuldig vervoerd 

De outfits zullen niet in koffers worden gepropt, nee… Alles gaat zorgvuldig in kledinghoezen en dat wordt op deze manier meegenomen. Ook schoenen, hoeden en andere accessoires zullen zorgvuldig worden vervoerd in speciale dozen. Gaan er juwelen mee? Deze juwelen zullen door de bewaking worden vervoerd in speciale koffers. Zoals u kunt zien gaat er nogal wat geregel aan vooraf!

Lees ook: Spaans koningspaar brengt staatsbezoek aan Denemarken

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus