Pieter Van Vollenhoven

Maar wat is Pieter van Vollenhoven aan het doen?

Pieter van Vollenhoven had allang met pensioen gekund, maar is gewoon nog regelmatig op pad. Zoals hier, met iets bijzonders.

De steur wordt wel de dinosaurus onder de vissen genoemd. Dat zal niet de reden zijn geweest om uitgerekend prof.mr. Pieter van Vollenhoven uit te nodigen om op het museumeiland in de Biesbosch aanwezig te zijn bij het uitzetten van 29 jonge steuren.

Vis

Die zijn in Frankrijk gekweekt en van een zendertje voorzien zodat hun verplaatsingen kunnen worden gevolgd. De Atlantische steur is een zeer zeldzame vis, die in Nederland al in 1953 is uitgestorven.

Het bijzondere van deze oervis is dat hij van de rivier naar zee zwemt, en weer terug en dus zowel in zoet- als zoutwater thuis is. In ons land moet de vis daarvoor door de kier bij de  Haringvlietsluizen zwemmen. De zendertjes zullen verklappen of dat ook gebeurt en of de steur ook weer terugkeert.

‘Laten we afspreken dat we over vijf jaar weer bijeenkomen om te ontdekken hoe het met steuren staat’, stelt Van Vollenhoven voor.

Humor

Hij gaf in een humoristische speech toe geen deskundige te zijn op het gebied van deze vis, maar dat zijn werkzame leven wel heeft geleerd om nooit de moed op te geven: ‘Je hebt lange adem nodig.’

eloise
KLIK HIER

Dit verhaal komt uit Royalty magazine, dat nu in de winkel ligt. Of neem zo’n handig en voordelig abonnement en lees meteen verder.

ANP

#Royaltynl