Koningin Maxima In Schittrende Avondjurk

Koningin Máxima in schitterende avondjurk

Koningin Máxima was in Parijs om de tentoonstelling van de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen te openen. En ze schitterde in een fantastische avondjurk.

De Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen had een grote tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. En niemand minder dan koningin Máxima opende die. Zelf in een prachtige avondjurk, en met een speech waaruit bleek hoe zeer onze koningin het werk van de mode ontwerpster waardeert.

Koningin Maxima Jurk Van Herpen parijs
Koningin Maxima in de Jurk van Van Herpen

Toespraak Máxima

In haar toespraak zei Máxima: “Iris van Herpen. De vrouw die de mode een nieuwe dimensie gaf. Iedere jurk van haar is een belevenis. Je weet niet wat je ziet. Is het mode? Is het beeldende kunst? Is het design? Is het technologie? Bij Iris van Herpen is het dit allemaal. En meer.”

Lees ook: 5 x Maxima in het wit

Dé jurk

Uiteraard droeg koningin Máxima zelf ook een jurk van de ontwerpster. Een huidkleurige jurk met thule en subtiele versieringen. De lijnen rond de hals bracht van Herpen aan met een lasercut. Het plissé in de rok werd juist weer op ambachtelijke manier gemaakt, steekje voor steekje met de hand. Het resultaat is een jurk die op het lijf van onze koningin lijkt gesneden. Letterlijk.

Ines Van Herpen Maxima Jurk
Ines Van Herpen links, Maxima rechts

De tentoonstelling in Parijs is nog tot 28 april 2024 te zien.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

4 DECEMBER 2023

Tip van de redactie

Elegantie ontmoet stijl met de koningsblauwe blouse van G-maxx. Vervaardigd uit satijn, siert een strikkraag de halslijn. Een charmante striksluiting en lange mouwen maken het plaatje compleet. Een ware blikvanger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

G-Maxx