Ontwerp Zonder Titel 2023 02 15t094917.370

Koning spreekt met familie aardbevingsslachtoffers

Koning Willem-Alexander heeft in Den Haag een ontmoeting gehad met familieleden en vrienden van slachtoffers van de aardbevingen in Turkije in Syrië.

Hij sprak met hen over de situatie in beide getroffen landen in Vadercentrum Adam in de wijk Laakkwartier. Ook de Haagse burgemeester Jan van Zanen was erbij.

Puin

De koning, die toen hij prins was ooit al een bezoek heeft gebracht aan het Vadercentrum, hoorde verhalen van aanwezigen aan. Zo vertelde een vrouw dat elf familieleden van haar onder het puin vandaan zijn gehaald. ‘Ik zag het en wilde het niet geloven’, vertelde ze over de ramp.

Een man liet weten dat hij mensen in het getroffen gebied spreekt die het moeilijk hebben. De koning noemde het ‘een heel moeilijke situatie’ en wenste de man ‘veel kracht en sterkte’ toe. Hij zei tegen de aanwezigen dat hij weet dat heel Nederland met hen meeleeft.

Vadercentrum

In Den Haag wonen veel mensen met een Turkse, Syrische, Turks-Arabische en Koerdische achtergrond. Zij ontmoeten elkaar onder meer in het Vadercentrum, waar de koning de dagelijkse maaltijd voor vrijwilligers bijwoonde. Hij praatte met vertegenwoordigers uit deze gemeenschappen over wat ze kunnen doen voor hun getroffen familie en vrienden.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP