Willem Alexander (2)

Kevin Kloosterman ontmoet koning Willem-Alexander

Willem-Alexander was in de RAI bij Skills The Finals en had daar een gesprek met finalist Kevin Kloosterman.

Die vond dat maar wat gaaf, en deed nog een aardige suggestie:

‘Zeer vereerd dat ik hier in gesprek mocht met onze koning over de wedstrijd en opleiding mechatronica. Zo oprecht geïnteresseerd en ook technisch meedenken, de lach hier is vlak nadat de koning een suggestie voor verbetering van het systeem doet. Net daarvoor hadden we het over het leren van technieken aan studenten. Ik vertel de koning hier net dat er bij ROC Mondriaan voldoende vacatures zijn voor docenten en hij best geschikt zou zijn. Nogmaals zeer vereerd en dank voor de interesse in ons prachtige werk en voor de studenten.’

Kampioen

De koning bezocht het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo. Tijdens het tweedaagse evenement strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. WorldSkills Netherlands wil jongeren inspireren te kiezen voor het beroepsonderwijs en vakmanschap.

Willem-Alexander sprak met finalisten bij de stands van bloembinders, kappers, schilders, tegelzetters en mechatronici (studenten die in één opleiding electrotechniek, werktuigbouwkunde en informatica combineren). Ook ontmoette hij voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

ANP

#Royaltynl