eloise

Liefde voor boeken heeft Eloise niet van een vreemde

Dat Eloise zou gaan schrijven is niet gek. Haar eerste boek kwam midden in coronatijd uit, maar is op Bookspot nog steeds een succes. Maar van wie heeft ze die liefde voor boeken nou precies?

Haar boek kwam midden in de cornatijd uit, zomer 2021. En het miste daardoor de grootse publiciteit die het had verdiend. Want eerlijk is eerlijk, het boek heeft alles in zich om een succes te zijn. Alleen al de schitterende cover met de gravin in het paars. Maar ook de titel is goed gekozen.

Learning by doing is een complete, persoonlijke lifestylegids van alles waar Eloise tegenaan loopt sinds ze op eigen benen staat. Ze krijgt via social media wekelijks vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen; van kleding tot studie, van uit huis gaan tot make-up en van recepten tot tips voor zelfvertrouwen. In dit boek geeft ze antwoord op al die vragen, maar ze deelt ook tips, recepten en leuke foto’s.

Koken

Een belangrijk deel van het boek bestaat uit eten en koken. Eloise: “Sinds ik naar de hotelschool ben gegaan, ben ik steeds meer aan het koken en dingen aan het ontdekken in de keuken. In het food-hoofdstuk deel ik leuke herinneringen en anekdotes over food uit mijn kindertijd en deel ik vervolgens een flink aantal makkelijke recepten die iedereen kan maken! Want geloof me, als ik het kan, kun jij het ook. Van mijn eigen smoothie to go tot de wentelteefjes van mijn moeder, alles komt voorbij.”

Eloise en boeken

Dat gravin Eloise al zo jong een eigen boek zou schrijven mag bijzonder zijn. Maar heel verrassend is het natuurlijk niet met een moeder die het initiatief nam voor het voorleesontbijt, die zich inzette om leesvaardigheid bij kinderen te vergroten. Die zich daarnaast al jaren inzet om laaggeletterdheid bij volwassenen terug te dringen. En, ook niet onbelangrijk, die zelf een enorme rits kinderboeken schreef.

Boekenkastje

En voor wie nog niet overtuigd is van het feit dat de schrijvende gravin opgroeide met liefde voor boeken, is er nog een leuk detail. De royalty watchers van Royaltynl ontdekten namelijk aan de gevel van het huis van haar ouders een schattig klein boekenkastje met daarin de mooiste kinderboeken. Een ruilkast, zoals je die vaker ziet, maar dan eentje die duidelijk met zorg wordt gevuld en bijgehouden.

Tekst Royaltynl, beeld CLF Media

eloise
KLIK HIER