GRAVIN LEONORE

Zien: Gravin Leonore is vandaag jarig en mag 18 kaarsjes uitblazen 

Gravin Leonore, het jongste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien, is jarig en viert vandaag haar achttiende verjaardag. Leer haar beter kennen en kijk mee naar de leukste foto’s door de jaren heen. 

Gravin Leonore werd op 3 juni 2006 geboren in Den Haag. Ze is het derde kind van prins Constantijn en prinses Laurentien en het zusje van gravin Eloise en graaf Claus-Casimir. Ze is zevende in de lijn van de Nederlandse troonopvolging. 

Leer gravin Leonore beter kennen

Gravin Leonore is, in tegenstelling tot haar grote zus Eloise, minder bekend. Waar is zij de laatste maanden allemaal mee bezig? 

Deels opgegroeid in Brussel

De eerste negen jaar van haar leven heeft ze in Brussel gewoond. Sinds 2015 woonde ze in Nederland, samen met haar ouders en broer en zus. 

Lees ook: Zussenliefde: Eloise deelt foto met zusje Leonore op Instagram

Studie in Wales

Inmiddels woont Leonore tijdelijk even niet in Nederland, maar in Wales. Ze behaalde vorig schooljaar haar diploma op het Maerlant Lyceum in Den Haag. Afgelopen jaar studeerde ze in Wales aan het UWC Atlantic. Dit is geen onbekende plek voor de familie. Hier heeft nichtje Alexia een jaar eerder ook een jaar gestudeerd. 

Geen social media

De zus van Leonore, Eloise, heeft inmiddels 435.000 volgers. Dat is nogal wat! Gravin Leonore houdt haar privéleven liever écht privé. Er zijn bijna geen openbare foto’s van haar te vinden en ze heeft al haar social media accounts afgeschermd. 

Goede band met de familie

Leonore heeft een goede band met haar ouders prins Constantijn en prinses Laurentien. Ook is ze dol op haar zus Eloise en broer Claus-Casimir. Naast met haar eigen gezin, heeft ze ook een goede band met de rest van de koninklijke familie. Wanneer ze in Nederland is, gaat ze ook graag even langs bij haar oma, prinses Beatrix. Met wie ze ook een goede band heeft, is koningin Máxima. Leuk weetje: onze koning Máxima is één van haar peetouders. 

Sterke mening

Ze mag dan wel de jongste zijn, aan een sterke mening geen gebrek. De jonge gravin heeft volgens haar ouders een uitgesproken karakter. Naast haar sterke eigen mening, kan ze ook kritisch zijn. Ze neemt geen blad voor de mond. De appel valt in dit geval niet ver van de boom, want prins Constantijn liet eerder al weten dat prinses Laurentien en oudere zus Eloise hier mee te maken hebben. 

Foto’s van de prachtige Leonore

Bekijk hier de leukste foto’s en filmpjes van Leonore van de afgelopen tijd.  

@everyprofilenameistaken first dancing video with my sister, we are pretty in sync lol #dancing #mariposa #icantwait #icantwaitforyoutocomemyway ♬ Mariposa – Peach Tree Rascals

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/Instagram