talent

Dit geheime talent van Máxima had niemand verwacht 

Dat Máxima erg getalenteerd is in diverse opzichten, dat wisten we al. Maar van één talent wisten we nog niets. Het is iets wat zij heel graag binnen de muren van het paleis doet. 

Koningin Máxima is niet alleen knap, maar ook nog eens slim. Onze koningin heeft vele talenten. Ook heeft de van oorsprong Argentijnse enkele talenten waar we nog helemaal niets vanaf wisten. Zingen bijvoorbeeld! 

Het zangtalent van Máxima

Máxima kan erg goed zingen. Niet alleen zij, maar ook haar dochters. Koning Willem-Alexander is maar wat trots op dit geheime talent van zijn vrouw. “Ze heeft hierdoor altijd een instrument bij zich. Als je gaat zingen, maak je mensen blij”, aldus Willem-Alexander.

Lees ook: 6 leuke weetjes over koningin Máxima

Belangrijk voor de koningin

Koningin Máxima vindt muziek erg belangrijk. Ze leerde door naar Nederlandse muziek te luisteren de Nederlandse taal. “Muziek doet veel met je. Het helpt met het opdoen van allerlei vaardigheden. Daarna is het een manier om een nieuwe taal te leren, zeker voor kinderen die net in Nederland zijn gekomen. Ik heb veel nieuwe woorden geleerd door Nederlandse liedjes”, zei de koningin eerder al. 

Maxima
Maxima met haar oudste dochter, Amalia

15 miljoen mensen

Er was een Nederlands liedje wat haar erg geholpen heeft bij de Nederlandse taal en dat is 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. Máxima zei hierover het volgende: “Het is een lied over Nederlandse mensen en zegt veel over de Nederlandse cultuur.”

Lees ook: Híerom is Máxima geregeld onzeker

Niet altijd in dank afgenomen

Ook al kan koningin Máxima erg goed zingen, niet iedereen zit hier altijd op te wachten. Amalia bijvoorbeeld biechtte eerder al op dat haar moeder graag binnen de muren van het paleis zingt. Toch gaat dit nog weleens te hard. “Dan heeft ze haar oortjes in en dan realiseert ze niet hoe hard het gaat.” Schattig! 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl