Prince And Princess Of Wales And Duke And Duchess Of Sussex Walkabout Outside Windsor Castle Windsor

Gedoe over titels Archie en Lilibet

Ouders niet blij. Podcast Meghan stilgelegd. Boek Harry naar volgend jaar. Oprah oogst kritiek om uitspraak Dit is de #Meghxit-update!

Harry, Meghan, William en Kate die zich eendrachtig lieten fotograferen bij een ontmoeting met rouwenden, het zag er prachtig uit. Maar al snel kwamen er scheuren in het beeld.

Harry en Meghans kinderen worden na lange onderhandelingen door koning Charles gezalfd tot prins en prinses. Maar ze krijgen geen koninklijke titel, en dat zit hun ouders niet lekker, nadat zij de hunne zijn kwijtgeraakt.

Het zit ze dwars dat de dochters van Edward wel een hoge beveiligingsstatus krijgen, terwijl ze geen werkende royals zijn, en Archie en Lilibet niet.

Het boek van Harry zou naar verwachting in de aanloop naar de kerstverkopen worden uitgebracht. Dat wordt volgend jaar. De reden is onder meer de lange rouwperiode van de royals. Die geldt officieel tien dagen na de bijzetting aanstaande maandag, maar de leden van het koningshuis nemen daarna langzaam weer hun werkzaamheden op.

Harry heeft daardoor de gelegenheid de tekst nog eens door te nemen en up to date te maken.

Meghan heeft haar podcast Archetypes tijdelijk stilgezet, maar niet gezegd voor hoe lang. Koning Charles heeft haar gevraagd er helemaal een streep doorheen te zetten.

Oprah Winfrey heeft veel kritiek gekregen op een uitspraak die ze deed na het overlijden van de koningin. Ze zei te hopen dat William en Harry weer bij elkaar zouden komen. Volgens critici was zij met haar interview juist voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de verwijdering.

LEES OOK:

UPDATE #MEGHXIT

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Telegraph/Daily Mail/The Sun/Daily Mirror