winterse vakantiebestemmingen

De 4 favoriete winterse bestemmingen van de Oranjes 

De Oranjes hebben ook weleens vakantie nodig. Ze zijn dan ook dol op sneeuw én zon. Dit zijn de favoriete winterse bestemmingen van de familie.

De Oranjes reizen het hele jaar door de hele wereld over. Een staatsbezoek hier en een andere belangrijke afspraak daar. Het is daarom niet zo gek dat wanneer ze vakantie hebben, vaak voor dezelfde winterse bestemmingen gaan. Hier vinden ze hun rust en kunnen ze weer helemaal opladen voor een nieuwe, drukke periode. 

4x winterse bestemmingen 

Kranidi, Griekenland 

In 2012 kochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een grote villa in het Zuid-Griekse Kranidi. Zij zijn niet de enige bekende mensen in de buurt, ook Sean Connery woont er een deel van het jaar. De mooie, grote villa van het koningspaar is van alle gemakken voorzien. Het heeft niet alleen een privéhaven, waar koning Willem-Alexander zijn boot aan kan leggen. Ook is er een privéstrand, waardoor het gezin nooit naar een ander strand hoeft te gaan. De familie reist zeker een paar keer per jaar naar Griekenland. Het weer in de winter is hier zacht, waardoor ze heerlijk aan de Nederlandse regen kunnen ontsnappen. 

Tavarnelle, Italië

Het vakantiehuis van prinses Beatrix in het Toscaanse Tavarnelle, is een van haar meest favoriete plekken. Ze is hier niet alleen in de zomer te vinden, ook is ze er in de winter vaak. Ze kreeg de boerderij ooit cadeau van de steenrijke graaf Vicini en vanaf 1975 viert ze hier al vakantie. Het vakantieverblijf ligt midden in het land van de chiantiwijn, op 30 kilometer van Florence. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere familieleden komen vaak bij haar langs. Bij het vakantiehuis zijn ook diverse keren de zomerfotosessies gehouden. 

Photocall For Dutch Royal Family On Vacation In Italy
De Oranjes in het Toscaanse Tavarnelle (2006)

Bariloche, Argentinië

Het koningspaar bezit sinds een jaar of tien ook onroerend goed in het vaderland van koningin Máxima, Argentinië. Het gaat om een ranch in Bariloche. Deze stad ligt in het hart van het nationale park Nahuel Huapi aan de oever van het Nahuel Huapi-meer en heeft ongeveer 105.000 inwoners. Het is een plek die geliefd is bij elitefamilies. In de winter gaan de Oranjes daar graag naartoe om tijd door te brengen met de familie van koningin Máxima. 

Lees ook: Máxima en gezin in Bariloche

Lech, Oostenrijk

Deze winterse bestemming is de populairste bestemming voor de Oranjes. Ieder jaar gaat de Nederlandse koninklijke familie op vakantie naar het winterse Lech. Hier vond in het verleden ook altijd het jaarlijkse fotomoment plaats, middenin de sneeuw. Niet alleen gaat het gezin van koning Willem-Alexander daarheen, ook prins Constantijn en zijn gezin zijn vaak van de partij. En natuurlijk mag prinses Beatrix ook niet ontbreken! Niets houdt de familie tegen om lekker te genieten van de sneeuw. 

Lees ook: Prins Floris deelt winterse familiekiekjes

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 01-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl