Prinses Amalia 20 Jaar Mooiste Foto kroonprinses

De mooiste foto’s van de jarige prinses Amalia

Prinses Amalia wordt op 7 december 20 jaar. “De tijd gaat snel,’ zei haar moeder, Máxima, daarover. Wij zijn het met haar eens. Daarom zocht Royalty Online de mooiste foto’s van de jarige kroonprinses.

Op 7 december 2023 is ze jarig, onze kroonprinses. Prinses Amalia heet voluit: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje. Ze is de eerste in de lijn van troonopvolging en dus onze toekomstige koningin. Dat Amalia een slimme leerling is bleek al toen ze op de basisschool een klas over sloeg. Daarna slaagde ze met vlag en wimpel voor haar VWO diploma, en leerde ook nog even Chinees erbij.

Jarige prinses Amalia

Nu is deze knappe dame dus twintig jaar. Het Britse modeblad Vogue noemde haar al een van de meest stijlvolle prinsessen. En als we naar de mooiste foto’s van de jarige prinses kijken, zijn we het daar roerig mee eens. Gefeliciteerd!

Prinses Amalia
Prinses Amalia

Lees ook: raad jij de verjaardagen van deze royals?

Leuk! Dit wist je nog niet over prinses Amalia

Ze spreekt Chinees én Spaans. Ze houdt heel erg van diademen en ze is muzikaal. En hoewel ze geniet van haar studie, vindt ze het vreselijk dat ze vanwege terroristische dreigingen niet meer voluit van het studentenleven kan genieten. ‘Ik ga er heel eerlijk over zijn dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb. Maar dat ik hoop dat dat daar snel verandering in komt’, zei ze daarover. Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn als onze prinses zich weer vrij overal kan begeven.

Jonge Prinses Amalia
Jonge Prinses Amalia

Lees ook: Koningin Maxima tweede in koninklijke peiling

Amalia Met Beatrix
Amalia Met Beatrix

Amalia verliefd

Voor elke twintigjarige is het verschrikkelijk als je ouders je met je liefdesleven bemoeien. Maar in het geval van Amalia bemoeit het hele land zich ermee. Want als of wanneer de kroonprinses verliefd is, is dat groot nieuws. Elke liefde is namelijk een potentiële koning. Zo was het in 2021 groot nieuws dat prinses Amalia gezien werd met de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei. Vooralsnog staat de prinses op een lijst met meest begeerde koninklijke vrijgezellen.

Prinses Amalia Jarig 20
Prinses Amalia Jarig 20, met haar vader op de Antillen

Tip van de redactie

In Amalia onthult Claudia de Breij een persoonlijk portret, geleid door gesprekken over koningschap, passies en de uitdagingen van sociale media. Met unieke foto’s uit Amalia’s privéarchief. Een bijzondere reis dichtbij de prinses. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

6 DECEMBER 2023