Ontwerp Zonder Titel (92)

Caribenreis royals zit er bijna op

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia bezoeken alleen nog Saba, daarna is het op huis aan en terugblikken.

De kennismakingsreis van prinses Amalia met de zes eilanden – en wederzijds – zit er bijna op. Vandaag wordt het kleine Saba bezocht, één van de Bovenwindse Eilanden (de andere twee zijn Sint Eustatius en Sint Maarten).

Zee-egel

Saba is een zogenaamde bijzondere gemeente, en is dus onderdeel van Nederland. Op het eiland wonen ongeveer tweeduizend mensen. De Oranjes bezoeken het elektriciteitsbedrijf en maken een wandeling door het dorp Windwardside. Ook leggen ze aan bij een Johan Cruijff Court en krijgen ze te horen over het herstel van de zee-egel.

Huiswaarts

Saba is de zesde en laatste bestemming die het koningspaar en de prinses aandoen in het kader van de kennismaking van de 19-jarige Amalia. De afgelopen twee weken bezochten zij Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Donderdagavond volgt nog een persgesprek, waarbij aanwezige media uitgebreider hun vragen aan de Oranjes kunnen stellen. Daarna keert het koninklijk gezelschap weer huiswaarts.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: ANP