Ontwerp Zonder Titel (85)

Stoer: Amalia vrijwilliger bij ramp

Prinses levert op Sint Maarten een bijdrage.

Niet echt natuurlijk, die ramp. Het ging om een levensechte oefening, waarbij iedereen zijn beste beentje voorzette.

Dus ook prinses Amalia. Bij de brandweerkazerne van Cay Hill bezocht ze met koning Willem-Alexander en koningin Máxima een rampenbestrijdingsoefening, met diverse demonstraties.

Demonstratie

De koninklijke bus werd staande gehouden bij een road block demonstratie. De brandweer liet samen met ambulancepersoneel zien hoe slachtoffers uit een voertuig gehaald worden.

Vervolgens gaf ambulancepersoneel een demonstratie triage. Dat is de methode waarmee bij een grote ramp patiëntenworden gesorteerd van ernstig en spoed tot kan nog wel even wachten. Op die manier wordt voorkomen dat een afdeling eerste hulp volkomen wordt overspoeld, waardoor behandelbare gevallen kunnen overlijden.

Orkaan

Ook werd getoond hoe slachtoffers behandeld worden. Tot slot bezocht het gezelschap een orkaanschuilplaats voor een demonstratie registratie- en sheltermanagement door het Rode Kruis. Geen overbodige luxe, want het wil daar nog wel eens waaien. Het eiland is de schade van de laatste orkaan, Irma, nog steeds aan het herstellen, zoals de bezoekers met eigen ogen hebben kunnen aanschouwen.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: koninklijkhuis