Beatrixmet Pols In Het Gips

Beatrix met pols in het gips bij Prins Friso Ingenieursprijs

Prinses Beatrix is woensdagavond met haar pols in het gips aangekomen bij het Auditorium van Boskalis ivoor de Prins Friso Ingenieursprijs.

Het is het eerste openbare bezoek van de 85-jarige prinses sinds zij in februari haar pols brak op wintersportvakantie in Oostenrijk.

Beatrix stapte alleen uit de auto. Eigenlijk zou ze vergezeld worden door prinses Mabel, maar zij werd verhinderd. Op social media liet ze weten dat de reden iets te maken had met haar kinderen. Zonder daar verder op in te gaan.

Mabel

In plaats daarvan vertegenwoordigde Mabels moeder de prinses, liet het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) eerder al desgevraagd weten.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt voor de negende maal uitgereikt. Met de prijs wil KIVI ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Wijlen prins Friso, de naamdrager van de prijs, was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Ook was hij lid van KIVI.

Lech

De prins overleed in 2013, door de gevolgen van de complicaties na zijn skiongeluk in het Oostenrijkse Lech waar hij hersenbeschadiging opliep.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP