rapper frenna willem alexander staatsbezoek 2024

Actueel: Willem-Alexander en Máxima zijn ‘chill’ volgens rapper Frenna

Het werkbezoek van onze koning en koningin aan de Verenigde Staten is nu al een succes. Heerlijke foto’s van een gelukkig stel. Rapper Frenna vindt hen ‘chill,’ zo zei hij. En dat zijn ze ook.

De komende dagen zijn Willem-Alexander en Máxima in Amerika. Wij volgen ze op de voet. En we doen verslag van jun bijzondere reis.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdag in de stad Savannah begonnen aan de tweede dag van hun werkbezoek aan de Verenigde Staten. Máxima is volledig in het wit gekleed, “maar we gaan niet trouwen hoor”, verzekerde ze burgemeester Van Johnson.

Lees ook: Willem Alexander vliegt zelf naar werkbezoek Verenigde Staten

2
2

Savannah

Het koningspaar begon de dag met een korte wandeling door Jones Street, een bekende straat in Savannah met de fotogenieke Southern Live Oak-bomen. Bij de fontein in Forsyth Park nam het paar de tijd voor een foto met de burgemeester. “We gaan niet trouwen hoor, ook al heb ik wit aan”, zei de koningin tegen de burgemeester. Willem-Alexander reageerde daarop met een grappende verwijzing naar de stad Las Vegas. “Savannah staat om veel dingen bekend, maar niet om snelle huwelijken.”

3
3

Forrest Gump

Het bekende bankje uit de succesvolle film Forrest Gump werd niet aangedaan. Het bankje, waarop de bekende woorden “life is like a box of chocolates” door Tom Hanks werden uitgesproken, lag op steenworp afstand van het fotomoment. Filmliefhebbers kunnen sowieso hun hart ophalen in Savannah: onder meer Baywatch, Forrest Gump en Magic Mike XXL werden opgenomen in de stad.

4
4

Rapper Frenna

Daarna bracht het paar een bezoek aan hiphopstudio Patchwerk Recording Studios. De studio waar onder andere Madonna, Beyoncé en Outkast hun albums hebben opgenomen. Het koningspaar hoorde er van onder anderen rapper Frenna alles over de hiphopcultuur in Atlanta. Hij noemde Willem Alexander en Máxima “chil”.

5
5

LEES OOK:

3x royal vrouwen die mooi grijs zijn

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

TEKST MANON DAELMANS

Bron: ANP/ Libelle

Beeld: ANP/ ANP REMKO DE WAAL