Amalia

9 geweldige foto’s van Amalia door de jaren heen

Wij zijn onder de indruk van Amalia. We hebben prachtige foto’s van de oudste dochter van de koning voor je op een rij gezet!

Nadat Amalia cum laude was geslaagd, schreef ze bijna in één moeite door een brief aan premier Rutte gestuurd, waarin ze aangaf zich ongemakkelijk te voelen bij het ontvangen van een staatstoelage (vanaf haar 18de levensjaar), zolang zij daar ‘niets tegenover kan zetten’. Woorden waarover nagedacht zijn. Inmiddels studeert ze aan de Universiteit van Amsterdam en is ze op staatsbezoek geweest met haar ouders.

Een bijzondere jonge vrouw, Amalia. En precies daarom zochten wij een aantal prachtige plaatjes van de kroonprinses voor je. Dat is genieten!

In december 2003 kwam Amalia ter wereld. Deze foto is van een paar weken erna.

Amalia Foto 1

Een jaartje later zagen we steeds meer van Amalia’s karakter verschijnen. De uk stal de show met haar vrolijke lach en enthousiaste benadering van mensen.

Amalia Foto 2

Amalia kreeg er in 2005 een eerste zusje bij. Op onderstaande foto is ze nog eventjes het enige kind.

Amalia Foto 3

Een sprongetje vooruit. Amalia in 2009, lekker uitwaaien aan de kust. En aan dat gevulde handje te zien, heeft ze een paar mooie schelpen gevonden.

Amalia Foto 4

Als royal word je natuurlijk constant gevolgd. Dankzij de mediacode rondom het koninklijke gezin, mogen de prinsessen niet zomaar worden gefotografeerd. Daarvoor zijn speciale fotomomenten, zoals de zomerfotoshoot en de fotosessie in Lech, Oostenrijk, tijdens de wintersport.

Amalia Lech

Amalia ging naar de Bloemcampschool in Wassenaar en daarna volgde ze een gymnasiumopleiding aan het Sorghvliet, in haar woonplaats Den Haag.

Amalia Foto 6

De prinses is zich door de jaren heen steeds bewuster geworden van haar kledingkeuzes. Voor de zomershoot in de tuinen bij het paleis kiest ze vaak een (maxi-)jurk.

Amalia Foto 7

Ook deze bijzondere kleur, richting brique, staat haar geweldig.

Amalia Foto 8

Tenslotte een foto uit 2023. Samen met moeder Máxima. Allebei stijlvol en hartelijk.

amalia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Koninklijk Huis / RVD, Instagram @koninklijkhuis, ANP, GettyImages

Juliana
KLIK HIER