Catharina Amalia Der Nederlanden Prinses

Catharina-Amalia der Nederlanden, alles wat je wilt weten over de kroonprinses

Catharina-Amalia der Nederlanden is troonopvolgster, en oudste dochter van Willem Alexander en Máxima Zorreguieta. Dit wil je nu over haar weten.

Nadat prinses Amalia cum laude was geslaagd voor haar eindexamen gymnasium in Den Haag, schreef ze bijna in één moeite door een brief aan premier Rutte gestuurd, waarin ze aangaf zich ongemakkelijk te voelen bij het ontvangen van een staatstoelage (vanaf haar 18de levensjaar), zolang zij daar ‘niets tegenover kan zetten’. Haar besluit kreeg veel goedkeuring bij het Nederlandse volk en maakte Catharina-Amalia der Nederlanden direct populair.

Een bijzondere jonge vrouw, Amalia, die in het buitenland vaak voluit Catharina-Amalia der Nederlanden wordt genoemd. En precies daarom zochten wij een aantal prachtige plaatjes van de kroonprinses voor je. Dat is genieten!

Amalia Catharina Amalia Der Nederlanden Prinses
Amalia Catharina Amalia Der Nederlanden Prinses

Lees ook: dit wil je weten over prins Boris

In december 2003 kwam Amalia ter wereld. Deze foto is van een paar weken erna.

Amalia Foto 1

Een jaartje later zagen we steeds meer van Amalia’s karakter verschijnen. De uk stal de show met haar vrolijke lach en enthousiaste benadering van mensen.

Amalia Foto 2

Amalia kreeg er in 2005 een eerste zusje bij. Op onderstaande foto is ze nog eventjes het enige kind.

Amalia Foto 3

Een sprongetje vooruit. Amalia in 2009, lekker uitwaaien aan de kust. En aan dat gevulde handje te zien, heeft ze een paar mooie schelpen gevonden.

Amalia Foto 4

Als royal word je natuurlijk constant gevolgd. Dankzij de mediacode rondom het koninklijke gezin, mogen de prinsessen niet zomaar worden gefotografeerd. Daarvoor zijn speciale fotomomenten, zoals de zomerfotoshoot en de fotosessie in Lech, Oostenrijk, tijdens de wintersport.

Amalia Lech

Amalia ging naar de Bloemcampschool in Wassenaar en daarna volgde ze een gymnasiumopleiding aan het Sorghvliet, in haar woonplaats Den Haag.

Amalia Foto 6

De prinses is zich door de jaren heen steeds bewuster geworden van haar kledingkeuzes. Voor de zomershoot in de tuinen bij het paleis kiest ze vaak een (maxi-)jurk.

Amalia Foto 7

Ook deze bijzondere kleur, richting brique, staat haar geweldig.

Amalia Foto 8

Tenslotte een foto uit 2023. Samen met moeder Máxima. Allebei stijlvol en hartelijk.

amalia

Catharina-Amalia der Nederlanden

Net als haar moeder, koningin Máxima Zorreguieta, heeft prinses Amalia veel gevoel voor mode en stijl. Het internationale tijdschrift Vogue nam haar al op in de lijst meest stijlvolle prinsessen. Met haar 1.78 meter is ze zelfs al langer dan haar moeder. Geen wonder dat alles haar zo goed staat.

Princess Catharina Amalia Der Nederlanden Prinses
Prinses Catharina-Amalia Der Nederlanden

Lees ook: Dit is prins Boris, de mogelijke vriend van Catharina-Amalia der Nederlanden

Spaanse liefde

Het laatste nieuws over prinses Catharina-Amalia is dat ze haar hart verloren heeft aan Madrid. En heel misschien speelt prins Boris van Bulgarije daar ook een rol in.

Kroonprinses Catharina Amalia Der Nederlanden Prinses
Kroonprinses Catharina Amalia Der Nederlanden met haar familie

Lees ook: Catharina-Amalia heeft van Madrid haar favoriete bestemming gemaakt

Amalia Der Nederlanden
Catharina-Amalia Der Nederlanden met haar vader

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Koninklijk Huis / RVD, Instagram @koninklijkhuis, ANP, GettyImages

Juliana
KLIK HIER