beatrix

Verjaardag Beatrix wordt bij thuiskomst Oranjes nogmaals gevierd

85 jaar is ze geworden, prinses Beatrix. Gelukkig dat haar verjaardag gewoon gevierd wordt wanneer haar zoon, schoondochter en oudste kleindochter weer terug zijn van hun reis.

Koning Willem-Alexander, die de verjaardag van zijn moeder prinses Beatrix mist vanwege zijn bezoek aan de Cariben, gaat die bij thuiskomst nog een keer vieren. De voormalige koningin is dinsdag 85 jaar geworden.

Thuis vieren

“We gaan het thuis vieren”, zei de koning dinsdag bij aankomst bij het Parke National Arikok, een beschermd gebied van 34 vierkante kilometer met veel flora en fauna. De oudste zoon van de prinses is momenteel met koningin Máxima en prinses Amalia op werkbezoek aan de Caribische eilanden. Het drietal maakte dinsdag een wandeling door het natuurgebied.

Volgens Willem-Alexander is de prinses Beatrix goed op de hoogte van de reis. “Ze volgt het uiteraard.”

Prinses Beatrix

De koning sprak maandag nog over de verjaardag van zijn moeder tijdens zijn bezoek aan de Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes in Oranjestad. Zij was benieuwd hoe het met prinses Beatrix gaat, die regelmatig in het land is geweest. “Het gaat goed met haar”, antwoordde de koning.

Bron ANP, Beeld: ©RVD – Gemmy Woud-Binnendijk

Leestip

BESTEL HIER