Ontwerp Zonder Titel (3)

O jee, weer gezondheidsproblemen voor Albert

En wij maar denken dat Charlène het brekebeentje is

.

We zouden het bijna vergeten, maar corona is nog steeds niet voorbij. Dat heeft ook prins Albert van Monaco gemerkt.

Albert is voor de derde (!) keer besmet, en zit nu volgens de Monegaskische regels in quarantaine. Balen, want het circus is nog in de stad.

Ook vervelend, omdat Albert niet alleen al twee keer corona heeft gehad, maar ook nog eens voor de zoveelste keer wegens huidkanker aan zijn hoofd moest worden geopereerd. Het blijft tobben.

De gezondheidstoestand van de 64-jarige prins is volgens het hof ‘absoluut geen aanleiding tot zorgen’, dat scheelt weer.

De prins werkt vanwege de besmetting vanuit huis en zit in isolatie, in overeenstemming met de geldende maatregelen.

Prins Albert testte ook in 2022 en in 2020 positief op corona. Dat laatste jaar werd bij de Britse koning Charles, toen nog prins, ook het coronavirus vastgesteld vlak, nadat Albert positief had getest. Dat gebeurde nadat de twee royals elkaar hadden gezien op een evenement in Londen, waardoor het gerucht ontstond dat Albert Charles had besmet, wat hij destijds zelf ontkende:

‘We hebben elkaar op afstand gegroet, maar nooit de handen geschud’, zei Albert op de Franse radiozender RTL. ‘Ik zat aan de andere kant van de tafel, ver weg. Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet.’

Het is wel een wake up-call voor zijn Britse vriend. Je moet er niet aan denken dat na maanden en maanden voorbereiding de kroning op 6 mei moet worden uitgesteld, omdat de koning corona heeft!

LEES OOK:

HOOGGEËERD PUBLIEK! ALBERT MET KINDEREN NAAR HET CIRCUS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: Getty Images