Carabiniers Monaco

Het is zomer!

Kijk maar in Monaco.

Ter gelegenheid van de wisseling van de wacht, die elke dag om 11.55 uur precies plaatsvindt, heeft de Prinselijke Compagnie van de Carabiniers vandaag haar uniform veranderd van het winteruniform in een wit uniform, dat lichter is en beter is aangepast aan het zomerseizoen.

De wisseling van uniformen naar gelang van de seizoenen werd ingevoerd bij de oprichting van de Compagnie des Gardes (1870 – 1904).

De Compagnie des Carabiniers du Prince, die deze zogenaamde Papalins opvolgde, nam de traditie in 1904 over.

Sinds hun oprichting op 8 december 1817 hebben de carabinieri tot taak het paleis te bewaken, de veiligheid van de vorst en de vorstelijke familie te verzekeren, toe te zien op de integriteit van zijn eigendommen en residenties en de onmiddellijke omgeving daarvan, hem diensten van eer te verlenen, toe te zien op de uitvoering van de wetten en deel te nemen aan de handhaving van de openbare orde.

Het motto van het Korps Carabinieri is ‘Eer, Trouw, Toewijding’. Op dit moment is de sterkte 124 soldaten.

Bron en beeld: palaisprincierdemonaco

De burgemeesters van de steden die zijn aangesloten bij de Franse en Italiaanse verenigingen van de Grimaldi Historic Sites of Monaco, die in het Vorstendom aanwezig waren ter gelegenheid van de oprichting van de Federatie van de Grimaldi Historic Sites of Monaco, woonden deze uitzonderlijke wisseling van de wacht bij.

LEES OOK:

CHARLÈNE EN DE VLOEK VAN DE GRIMALDI’S

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: palaisprincierdemonaco