Charlene, Albert

Dit zit er achter de agenda van prinses Charlène

Soms zien we prinses Charlène in het openbaar, en dan weer niet. Daar zit een logische en verrassende verklaring achter.

Prinses Charlène is niet met een gouden lepel in haar mond geboren, maar van – betrekkelijk – eenvoudige komaf. Ze koos niet voor een carriere in de wereld van glitter en glamoir, maar ging de topsport in. Zwemmen was haar ding. Ze werd zelfs zo goed, dat ze mee mocht doen aan de Olympische Spelen.

Daar ontmoette ze iemand die nou juist wel uit die wereld komt. Van alle moderne vorstenhuizen is dat van Monaco bij uitstek en meest glamourous. Denk aan Monaco, en je denkt aan snelle auto’s, gala’s, geld, feest. De wereld van prins Albert.

Kijk naar de foto’s die werden gemaakt toen ze elkaar pas leerden kennen. Charlène is een frisse blondine, spontaan, ze geniet van het leven en laat dat ook zien.

Party

Alleen heb je in een paleis een protocol waar iedereen zich aan moet houden. In Monaco word je dan ook nog om de dag of daaromtrent verwacht op een feest hier of een party daar. Gezien en gezien worden, daar gaat het om, en als je niet gezien wordt ben je weg, en beginnen de roddels en geruchten.

Het is aan prinses Charlène te zien dat ze al die officiele verplichtingen maar niks vindt. Als het nodig is reikt ze op de automatische piloot een prijs uit en dat was het dan wel.

Hart

Nee, haar hart ligt ergens anders. Bij haar kinderen prins Jacques en prinses Gabriella. Vroeger plaatste ze nog wel eens foto’s  van de tweeling op Instagram, omdat het moest en van haar werd verwacht. Haar account is nu al maanden zo dood als een pier.

Zwemmen koos ze niet voor niets. Ze is dol op sport en water. Vandaar die stichting, waar ze gewoon in shirt en sweatpants een handje meehelpt. En mee op de foto gaat, want dat helpt weer mee om de boodschap te verspreiden.

Prinses Charlène is niet depressief of labiel, ze is volwassen en kiest voor de dingen die ze echt belangrijk vindt. Het heeft even geduurd, maar beter laat dan nooit.

#Royaltynl