Deze man had vorst van Monaco kunnen worden

Als Charlène er niet was geweest.

Zorgen voor een opvolger – het valt voor een vorst niet altijd mee. Neem nou Albert van Monaco. Lange tijd leek het erop dat hij geen geschikte vrouw zou vinden – en dus ook geen troonopvolger kon verwekken!

In de media stond Albert al bekend als eeuwige vrijgezel – ook al had hij relaties genoeg en leverden die soms ook kinderen op – maar die telden niet. Zijn twee buitenechtelijke kinderen, Jazmin Grace en Alexandre, maken geen aanspraak op de troon.

En als er geen troonopvolger kwam, zou het land in het uiterste geval toevallen aan buurland Frankrijk. Weg lucratieve onafhankelijkheid!

Goede raad was duur, en de prins bedacht een plan. Voor het geval dat. Maar voordat hij dat n werking moest stellen ontmoette hij Charlène, en de rest is geschiedenis. Ook al duurde het na hun huwelijk nog 3 jaar, voordat de tweeling werd geboren.

Maar wat was plan B?

Tegen Charlène zou hij open kaart hebben gespeeld, zegt journalist Jean-Luc Geneste in de documentaire Albert en Charlène: een koppel in beroering:

‘Hij vertelde haar iets ongelooflijks, namelijk dat hij gedwongen zou worden zijn neef, de oudste zoon van Caroline, Andrea Casiraghi, te adopteren als hij geen vrouw en kinderen zou hebben om de opvolging van het prinsdom te verzekeren,’

LEES OOK:

MOOI! CHARLÈNE IN AMERIKA

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Adelswelt