Charlene (2)

Albert verandert zijn opvolging ten koste van Charlène

Je zou denken dat mocht prins Albert van Monaco overlijdt voor zoon Jacques meerderjarig is, zijn moeder regentes wordt.

Zo waren de regels in het vorstendom, maar Albert heeft die nu veranderd. Charlène zal niet de enige prinses-regentes worden.

Wilhelmina

Jacques kan pas na zijn 18e verjaardag de titel overnemen van zijn vader. Mocht Albert eerder overlijden, dan neemt Charlène logischerwijs waar. Een dergelijke constructie hebben we in Nederland ook gehad, na het overlijden van Willem III. Wilhelmina was nog een ukkie, dus werd haar moeder Emma regentes.

In Monaco zijn de kaarten nu opnieuw geschud, ten koste van Charlène. In een nieuw decreet staat: ‘Als de erfprins minderjarig is op het moment van overlijden of aftreden van de regerende prins, wordt het regentschap uitgeoefend door de regentenraad.’

Zwakke gezondheid

Deze Raad bestaat naast Charlène uit zeven personen. Onder hen waarschijnlijk Alberts zussen Caroline Prinses van Hannover en Stéphanie Prinses van Monaco. Waarom Albert dit heeft gedaan weten we niet. Het kan te maken hebben met de zwakke gezondheid van Charlène. Ook kan meespelen dat Albert zelf al een aantal malen is behandeld wegens huidkanker.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

Closer

#Royaltynl