Monaco Royalty Funeral

Albert van Monaco en familie zeggen dankjewel voor steunbetuigingen

Eerder deze maand overleed een nicht van Albert, Caroline en Stéphanie. Elizabeth-Ann de Massy was een opvallende verschijning in Monaco en afscheid nemen van haar viel de familie dan ook zwaar.

Elizabeth-Ann was een dochter van prinses Antoinette. En Antoinette was de oudere zus van prins Rainier (Reinier). Ze mocht zich de peettante noemen van Caroline en Stéphanie en werd 73 jaar. De familie heeft uit allerlei hoeken condoleances en steunbetuigingen mogen ontvangen en zegt daar dankbaar voor te zijn. “Dank u voor uw aanwezigheid en uw medeleven tijdens deze pijnlijke momenten, we zijn diep geraakt door de blijken van genegenheid en steun in het verdriet”, aldus een statement uit een mededeling die het huis Grimaldi deed uitgaan.

Elizabeth Ann De Massy

Elizabeth-Ann was één van de meer opvallende verschijningen binnen de familie. Kleurrijk, flamboyant. Ze was voorzitter van de tennisfederatie in Monaco en vicepresident van de Monte Carlo Country Club. Na haar uitvaart werd haar stoffelijk overschot bijgezet in de Vredeskapel. Op de hoofdfoto bij dit artikel zien we de familie in rouwkleding, inclusief mondkapjes, bij haar uitvaart. Monaco is overwegend katholiek en zwarte rouwkleding is bij begrafenissen nog veelal de norm.

Lees ook:

Spaanse koning strijdt al zes jaar voor behoud monarchie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen