María Teresa En Henri Luxemburg 40 Jaar Getrouwd Screenshot Instagram 3

7 mooie foto’s van María Teresa van Luxemburg

Rechtstreeks uit het land met slechts 614.000 inwoners én een groothertog: prachtige plaatjes van de vrouw van Henri, María Teresa. We geven je bij iedere foto een leuk weetje over haar.

María Teresa (haar naam heeft een accent op de i) werd op 22 maart 1956 geboren in Havana, de hoofdstad van Cuba. In de jaren 60 en 70 woonde ze met haar familie in onder meer Spanje en Zwitserland. Na het behalen van haar diploma in 1975, ging ze studeren in Genève. Daar ontmoette ze Henri, van Luxemburg. De twee werden verliefd en verloofden zich. Later zouden 5 kinderen geboren worden. Henri is inmiddels groothertog van het land, nadat hij zijn vader in oktober 2000 opvolgde.

Kijk mee naar deze mooie foto’s van de Cubaans-Luxemburgse.

María Teresa Foto 1

Een stapje terug in de tijd. Een jongere María Teresa, die zelf 2 broers en een zus heeft.

María Teresa Foto 2

Deze liefdevolle foto werd gedeeld op de dag dat zij en Henri 40 jaar getrouwd waren, afgelopen februari. Zoals gezegd ontmoetten ze elkaar op de universiteit. En een fotootje uit díe tijd volgt hieronder!

María Teresa En Henri Luxemburg 40 Jaar Getrouwd Screenshot Instagram 2

Dit is toch gewoon heel leuk? Het pas-verloofde stel, terug op de campus van hun universiteit om deze verlovingsfoto te (laten) maken.

Henri En Maria Teresa Luxemburg Throwback

Een mooie throwback naar een erg gave reis: samen met oudste zoon Guillaume naar de Galapagoseilanden, in 1987. Als je een foto van nu hiernaast legt, lijken ze allebei nog sprekend op hun ‘ik’ van toen trouwens.

María Teresa Foto 3

Thuis aan het werk, een foto uit 2020. En we zien weer haar veel gekozen haarstijl: kort en vrij strak naar achteren gekamd. María Teresa is dus Cubaanse, net als veel andere royals zijn huwelijken tussen hen dikwijls internationaal. Lees hier meer over ‘import-royals’.

María Teresa Foto 4
María Teresa Foto 5

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Beeld: Instagram @courgrandducale, Wikipedia