Mary Boss Ladies 2022

Verwarring rond prinses Mary

Britten bieden excuses aan.

Bij de uitvaart van koningin Elizabeth afgelopen maandag leek alles op rolletjes te lopen. De extreem ingewikkelde organisatie liep nergens spaak. Toch waren er wel wat kleine hobbeltjes.

Zo heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken – het Foreign Office – diepe verontschuldigingen aan moeten bieden aan de Deense prinses Mary.

Wat was er gebeurd?

Mary had een uitnodiging ontvangen, net als prins Frederik en koningin Margrethe. Alleen was de regel dat per koninklijk huis niet meer dan twee vertegenwoordigers aanwezig konden zijn.

Een regel trouwens waar niet echt strak de hand aan werd gehouden. De Spaanse delegatie telde vier royals: Juan Carlos, Sophia, Felipe en Letizia. De Nederlandse uit koning, koningin plus prinses Beatrix.

Desalniettemin werd Mary te verstaan gegeven dat ze toch niet welkom was. Pijnlijk! Vandaar die excuses aan de Deense koninklijke familie, via de Deense ambassade in Londen.

De ‘betreurenswaardige fout’ werd gemaakt omdat het ministerie in korte tijd veel uitnodigingen moest versturen, is de officiële verklaring.

LEES OOK:

KROONPRINSES MARY ONTHULT HAAR WILDE GEHEIM

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mirror