Mary Groenland

Kroonprinses Mary onthult haar wilde geheim

Vrienden zijn verrast.

Als voorzitster van het Wereld Natuur Fonds zet kroonprinses Mary zich in voor biodiversiteit, ook op paleis Fredensborg, waar ze met haar gezin woont.

Onlangs onthulde ze voor een aantal vrienden haar geheim: een wilde tuin, tussen de keurig aangeharkte paleistuinen. Een wilde bloemenweide met inheemse soorten als duizendblad, daglelie en nachtviooltje, en dode bomen, waarin insecten huizen.

De secretaris-generaal van het Wereld Natuur Fonds, Bo Øksnebjerg, was verrukt over de wildheid van de koninklijke tuin, toen hij voor de zomervakantie het privé-gedeelte van het paleis Fredensborg van de kroonprinselijke familie bezocht.

‘In de tuin van de kroonprinses is men er echt in geslaagd na te denken over het verband tussen ons inheemse planten- en dierenleven. Veel van onze meest kwetsbare bijen en vlinders zijn voor hun overleving sterk afhankelijk van bepaalde planten, en daar is hier in Fredensborg duidelijk rekening mee gehouden.’

‘Veel mensen hebben een hekel aan brandnetels’, zei Mary, ‘maar ze hebben een belangrijke functie voor onze vlinders. Ze leggen hun rupsen op de brandnetel en voeden zich met de plant. Hoewel we ons eraan kunnen branden, denk ik dat alle Deense kinderen weten hoe ze eruit zien en ze vermijden. En het is eigenlijk best mooi.’

LEES OOK:

KIJK EENS HOE SPORTIEF MARY IS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Billed Bladet