Margrethe

Opluchting: Operatie Margrethe goed verlopen

De operatie die koningin Margrethe aan haar rug heeft ondergaan is goed verlopen.

Margrethe heeft al jaren last van haar rug, maar liet zich daardoor nooit beperken in haar bewegingen. Ze bleef de moeder des vaderlands, vierde uitbundig haar jubileum en stapte zelfs in een achtbaan.

Meer serieus had ze ook genoeg energie voor een reorganisatie van de monarchie. De koninklijke familie kromp, door het uitsluiten van de kinderen van prins Joachim. Dat leverde enorm veel gedoe op, dat zij ook weer moest oplossen.

Goed gevolg

Ineens was het begin dit jaar genoeg. De rug wilde niet meer, de pijn werd onverdraaglijk. Een operatie was noodzakelijk.

Die heeft nu plaatsgevonden, met goed gevolg. Het hof bracht een verklaring uit.

‘Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag een uitgebreide rugoperatie ondergaan in het Rigshospitalet in Kopenhagen. De operatie is volgens plan verlopen en de toestand van de koningin is goed en stabiel.

De Koningin blijft voorlopig opgenomen in het Rigshospital, waarna een lange periode van herstel en revalidatie van haar rug zal volgen.

Zijne Koninklijke Hoogheid De Kroonprins bekleedt sinds dinsdag het ambt van Regent. Vanaf 25 februari brengt het kroonprinselijk paar een officieel bezoek aan India en daarom zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte op 25 februari aantreden als staatshoofd.’

Opvallend

Opvallend: Benedikte, de jongere zus van Margrethe, wordt genoemd als vervanger van vervanger prins Frederik. Dat bevestigt weer eens haar rol als stabiliserende factor.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

Billed Bladet/ANP