Ontwerp Zonder Titel (95)

Margrethe onder het mes

Koningin Margrethe moet een zware operatie ondergaan. Dit is haar tijdelijke vervanger.

Het Deense koninklijk huis maakte vandaag bekend dat de koningin al enige tijd last heeft van rugklachten. Die zijn nu zo ernstig geworden dat zij, na overleg met deskundigen, een operatie zal ondergaan.

De koningin is thuis, in het paleis van Schack, in Amalienborg, in het centrum van Kopenhagen.

Teckel

Aan haar zijde heeft ze ongetwijfeld haar geliefde teckel Tilia, die ongeveer tien jaar oud is. Het is de laatste hond van prins Hendrik, wijlen haar man.

Het herenhuis is de residentie van de koningin sinds 1967. De koningin gebruikt het herenhuis als haar residentie tijdens de wintermaanden.

De operatie is gepland voor woensdag 22 februari in het Rigshospitalet in Kopenhagen. De koningin zal daarna worden opgenomen. Verschillende officiële evenementen in de nabije toekomst worden uitgesteld, afgelast of door andere leden van de koninklijke worden waargenomen.

Christiansborg

Nog twee dagen voor de geplande rugoperatie zal Margrethe geselecteerde Denen in audiëntie ontvangen op Paleis Christiansborg.

Op maandag 20 februari zal de koningin de audiëntie echter niet kunnen bijwonen. In plaats daarvan zal waarschijnlijk kroonprins Frederik het stokje overneemt.

De koningin moest op maandag 6 februari de audiëntie op paleis Christiansborg afzeggen wegens rugproblemen. De kroonprins verving toen ook al zijn moeder.

Bron: Billed Bladet