(file) Denmark Royalty Queen Margrethe Ii Birthday

O jee. Margrethe kampt met gezondheidsproblemen

De 82-jarige koningin Margrethe heeft door klachten een reis naar Noorwegen moeten afzeggen.

Een slecht begin van 2023, net nu het stof over de ingrijpende wijzigingen in de Deense monarchie weer wat was gaan liggen. Zoon Joachim en zijn kinderen hebben zich neergelegd bij het verlies van koninklijke titels, je hoort ze er althans weinig meer over. Al schijnt het dat de kinderen links en rechts nog gewoon geregistreerd staan als koninklijke hoogheden. Dingen als paspoort en rijbewijs.

Noorwegen

De reis naar Noorwegen die Margrethe had gepland was privé, staatszaken lopen dus gevaar, maar vervelend is het wel voor de koningin.

‘Hare majesteit de koningin heeft haar privéreis naar Noorwegen geannuleerd wegens rugklachten. Dit betekent ook dat de kroonprins de leiding had over de openbare audiëntie van vandaag op paleis Christiansborg.’ Meer heeft het hof niet losgelaten.

Het zouden al bestaande klachten zijn, die in hevigheid toenemen, en wel dusdanig, dat Margrethe thuis moet blijven.

Gausdal

Het zal haar niet licht vallen om thuis te blijven. Iedere winter gaat ze naar Gausdal, in een regio op ruim 3 uur van Oslo, voor een vakantie van twee weken.

Vervelend ook voor Joachim. Aangezien prins Frederik en prinses Mary, van 7 tot en met 13 februari niet aanwezig zijn, zou hij als regent optreden. Maar dat gaat dus niet door.

Bron: Gala