pasen koningin Margrethe

Koningin Margrethe valt met Pasen voor zoon in en is daarmee weer even staatshoofd

Na tweeënhalve maand is koningin Margrethe van Denemarken weer terug op haar oude positie. Ze valt namelijk een aantal dagen in voor haar zoon, koning Frederik. 

Eind december liet koningin Margrethe van Denemarken weten dat ze na maar liefst 52 jaar ging aftreden. Dit kwam voor vrijwel iedereen als een grote verrassing. Haar familie zou ze pas drie dagen voor haar toespraak hebben ingelicht. Twee weken daarna was het al zo ver: Frederik werd koning van Denemarken. 

Vakantie met gezin

Koning Frederik is op dit moment met zijn gezin in het buitenland op vakantie. Normaal gesproken zou koning Frederik zijn zoon, Christian, voor hem invallen. In dit geval is Christian ook mee op vakantie en kan daardoor niet als plaatsvervanger optreden. 

Lees ook: Harald en Sonja zonderen zich af tot aan Pasen

Niet eerste keer 

Het is niet de eerste keer dat koningin Margrethe voor haar zoon invalt, sinds zij in januari aftrad. Ook in februari kwam het een keer voor dat zowel koning Frederik als zijn zoon, kroonprins Christian, allebei niet konden. 

Lees ook: Leuk: Paas-berichtjes van royals op social media

Frederik Is Officieel Koning Van Denemarken Royalty Online
Koning Frederik met zijn gezin

Alleen met Pasen

Koningin Margrethe zal Pasen dit jaar zonder familie doorbrengen. Iedereen is in het buitenland op vakantie. Volgens Århus Stiftstidende is de koningin alleen op paleis Marselisborg in Aarhus aanwezig.

Lees ook: Prinses Madeleine viert Pasen met haar kinderen

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl