Margrethe (4)

Flinke tegenvaller in Denemarken

Koningin Margrethe blijft sukkelen en moet nu zelfs afspraak van de eeuw afzeggen. Dat zal ongetwijfeld een flinke domper zijn in Kopenhagen.

In februari – lang geleden alweer – werd koningin Margrethe van Denemarken na jaren pijn lijden geopereerd aan haar rug. Dat was geen echte keuze, de pijn werd haar gewoon teveel. Geen wonder ook, na al het gedoe met de familie.

Scheutig

Sinds de operatie is het hof weinig scheutig met nieuws over het herstel van Margrethe. Dat zou goed gaan, maar ze zegt wel de ene na de andere afspraak af.

Na enig doorvragen moest het hof nu ook bevestigen dat Margrethe niet naar Londen gaat voor de kroning van Charles en Camilla. Hoewel nooit een periode van tijd is genoemd voor het herstel, moet dit toch een zware tegenvaller zijn.

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary reizen begin mei wel af naar Londen.

Kiko

Dinsdag bevestigde ook het keizerlijk paleis in Japan wie er namens keizer Naruhito naar de kroning gaat. Kroonprins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko zijn er zoals verwacht bij. Het wordt hun eerste officiële bezoek aan het Verenigd Koninkrijk en ook hun eerste buitenlandse kroning.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl