Eindelijk dan! Groot gala voor Margrethe

Deense familie gaat samen met andere royals uitgesteld regeringsjubileum vieren.

De eerste keer kon wegens corona niet doorgaan, maar van uitstel komt dit keer geen afstel.

Op 10 september komen de Deense royals eerst om 12 uur bijeen om de wisseling van de wacht voor het paleis Amalienborg bij te wonen. Koningin Margrethe en haar familie zullen hen vanaf het balkon begroeten. Een uur woont ze een receptie bij in het stadhuis van Kopenhagen.

Rond acht uur begint een galavoorstelling plaats op het Gamle Stage van de Koninklijke Schouwburg. Koningin Margrethe zal per koets van het Amalienborg Paleis naar het theater reizen, begeleid door een regiment huzaren te paard.

De volgende dag gaat ze eerst naar de kerk, het is tenslotte zondag, gevolgd door een lunch met gasten op het koninklijke jacht Dannebrog.

’s Avonds is er een afsluitend galadiner in paleis Christiansborg. Op de gastenlijst staan Kroonprinses Mary, kroonprins Frederik, prins Joachim, prinses Marie, prinses Benedikte en ex-koningin Anne-Marie, plus naburige royals.

Koningin Silvia en koning Carl Gustaf van Zweden hebben reeds hun aanwezigheid bevestigd. Of koning Harald en koningin Sonja samen zullen verschijnen, hangt af van zijn gezondheidstoestand.

Bron: Adelswelt

LEES OOK:

WIND EN REGEN DEREN MARGRETHE NIET OP UITKIJKTOREN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.