Deense serie koning Margrethe

Deense versie van The Crown in de maak 

Er komt een serie over het leven van de Deense koningin Margrethe. Dit heeft televisiezender TV2 laten weten. 

Afgelopen zondag 14 januari 2024 heeft koningin Margrethe, die maar liefst 52 jaar koningin van Denemarken is geweest, het stokje overgedragen aan haar oudste zoon Frederik. Op 31 december kondigde Margrethe aan dat het tijd was voor een verandering en vertelde dat er een troonswisseling plaats zou gaan vinden.

Televisieserie over koningin Margrethe

De Deense zender TV2 liet weten dat de Deense versie van The Crown in de maak is. De nieuwe serie zal de naam Af Guds nade (Bij Gods gratie) krijgen. Het verhaal begint in 1940, het geboortejaar van koningin Margrethe en zal eindigen bij haar aftreden. De producten van de serie, Pernille Bech Christensen, laat hierover het volgende weten: “Het is een belangrijk verhaal dat alle Denen aangaat, wat uit het oogpunt van de Deense koninklijke familie met Margrethe als middelpunt wordt verteld. 

Lees ook: Nieuw record voor Netflix-serie The Crown

Danish Royal Family On The Virgin Islands
Koningin Margrethe samen met haar gezin op vakantie in 1976

Goede en zware tijden in Deense versie 

In de serie komen er niet alleen maar mooie dingen aan bod. Ook de zware tijden zullen worden laten zien. Het gaat dus echt om goede en slechte tijden, net zoals in het echte leven. Mede daarom wordt de serie nu al vergeleken met de populaire Netflix-serie The Crown. 

Lees ook: Vijf dingen die je nog niet wist over The Crown

Niet voor de eerste keer

Koningin Margrethe staat niet voor de eerste keer in het middelpunt bij een show. Een aantal jaar eerder was haar koninklijke leven al het onderwerp van een grote musical in het land. De serie Af Guds nade wordt op dit moment opgenomen. Wanneer en waar het wordt uitgezonden, dat is nog niet bekend. Mocht dat bekend zijn, dan is dat natuurlijk direct op Royalty te lezen. 

Lees ook: Bijzonder: Zweedse Royals krijgen eigen versie van ‘The Crown’

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 21-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus