The Crown

Vijf dingen die je nog niet wist over The Crown

Vanaf 15 november is de vierde reeks van de populaire Netflix-serie The Crown te zien. In het nieuwe seizoen is koningin Elizabeth te zien in de jaren zeventig. Het is nog even wachten, maar in de tussentijd lees je hier een aantal feitjes over de serie die je misschien nog niet wist.

1. Niet goedkoop  

Een aflevering van The Crown kost ongeveer tien miljoen euro om te maken en daarmee is het een van de duurste series ooit. Zo kostte de trouwscene in seizoen 1 vijf dagen om te filmen en aan de trouwjurk hing een prijskaartje van zo’n 30.000 euro.

2. Niets wordt opgenomen in Buckingham Palace

Filmen in Buckingham Palace is uit den boze. De serie wordt met name opgenomen in Lancaster House wat nabij ligt en bij The Old Royal Naval College in Greenwich.

3. Strak korset  

Actrice Clair Foy die de rol van koningin Elizabeth speelt was net voor de opnames bevallen van een dochtertje. Daarom droeg ze in eerste seizoen niet alleen een tas zoals bijvoorbeeld een micmacbags, maar ook een strak korset om de zwangerschapskilo’s te verbergen.

4. Pruik  

Mat Smith, de acteur die in de huid van prins Philip kruipt in de eerste twee seizoenen, draagt in de serie een pruik. Dit komt omdat de acteur zelf bruin haar heeft en om er uit te zien zoals prins Philip draagt hij een blonde pruik.

5. Queen kijkt zelf ook  

Het schijnt dat Queen Elizabeth samen met haar zoon Edward naar de Crown gekeken heeft. Volgens bronnen vond ze de eerste serie mooi, maar op sommige punten overdreven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen