×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Maria Teresa herdacht tijdens een mis in de Notre Dame

  Tijdens de eucharistieviering in de Notre Dame des Champs in Parijs werd een speciale mis gelezen ter nagedachtenis aan prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. Vorige week overleed ze aan de gevolgen van het coronavirus. Haar neef prins Carlos, hertog van Parma en hoofd van de koninklijke familie Bourbon-Parma, had de opdracht gegeven voor de mis.

  2 april 2020 - 14:53 Lees verder
  Prinses Viktória weet raad met insectenjurk in Carré

  Prinses Viktória heeft op Instagram het geheim verklapt achter haar bijzondere insectenjurk. Die droeg de schoondochter van prinses Irene en echtgenoot van prins Jaime de Bourbon de Parme afgelopen maandag bij de Ode aan...

  21 september 2019 - 05:16 Lees verder
  Margarita ontwerpt 2 Oranje-vaasjes

  Ter ere van 75 jaar vrijheid presenteert Royal Leerdam Crystal op 31 augustus 2019 het nieuwe Oranjevaasje, ontworpen door niemand minder dan prinses Margarita de Bourbon de Parme. Al sinds 1927 brengen beroemde glasblazers de traditionele oranje gekleurde vaasjes uit bij grote nationale gebeurtenissen. Ter ere van 75 jaar vrijheid brengt Royal Leerdam Crystal in 2019 en 2020 (Zuid-Nederland werd bevrijd in 1944 en het Noorden in 1945) een serie van twee Oranjevaasjes uit. Beide ontwerpen zijn van prinses Margarita.

  29 augustus 2019 - 20:01 Lees verder
  Prinses Annemarie stopt bij NOS

  Prinses Annemarie heeft haar baan als politiek redacteur op de Haagse redactie van de NOS opgezegd. "Vrijdag was mijn laatste werkdag", aldus de echtgenote van prins Carlos de Bourbon - de Parme.

  2 juni 2019 - 14:23 Lees verder
  Ex sleept prinses Margarita voor de rechter om alimentatie

  Edwin de Roy van Zuydewijn sleept prinses Margarita voor de rechter om alimentatie. Dat meldt EenVandaag. Hij zou met terugwerkende kracht partneralimentatie van de prinses willen, met wie hij tussen 2001 en 2006 getrouwd is geweest.

  23 november 2018 - 14:43 Lees verder
  Prins Carlos trots op eerste optreden van jongste dochter Cecilia

  Prins Carlos van Bourbon-Parma toonde zich zaterdag beretrots op het eerste publieke optreden van zijn tweede dochter, prinses Cecilia. Die bracht zaterdagmorgen in gezelschap van haar moeder prinses Annemarie een bezoek aan het bergdorpje Berceto, gelegen tussen La Spezia en Parma. De vierjarige prinses is sinds vorig jaar gravin van Berceto.

  29 september 2018 - 22:16 Lees verder
  Prins Jaime op werkbezoek in Jordanië

  Prins Jaime is deze week voor zijn eerste veldbezoek in zijn nieuwe functie als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Jordanië. Doel van zijn reis is uit te zoeken hoe de particuliere sector kan bijdragen aan oplossingen voor problemen als energie, financiën en onderwijs voor vluchtelingen en hun gastgemeenschappen.

  20 september 2018 - 10:32 Lees verder
  Kinderen Jaime en Viktória gaan naar Engelstalige school

  Prins Jaime en zijn gezin hebben de verhuizing van Rome, waar de prins de afgelopen vier jaar namens zijn neef koning Willem-Alexander ambassadeur was bij paus Franciscus, naar Genève goed doorstaan. Jaime de Bourbon de Parme is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de in Zwitserland gevestigde UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Voor hen is hij aan de slag gegaan als speciaal adviseur op het gebied van samenwerking met de private sector.

  10 september 2018 - 12:39 Lees verder
  Carlisten herdenken prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma

  De carlisten, de Spaanse beweging die de in Nederland geboren en wonende prins Carlos beschouwt als rechtmatige bezetter van de Spaanse troon, staan vrijdag tijdens een mis in de San Fermin de los Navarros kerk in Madrid stil bij het overlijden in augustus 2010 van 'koning Carlos Hugo'.

  24 augustus 2018 - 13:17 Lees verder
  Prins Jaime kijkt terug op 4 jaar Vaticaan

  Prins Jaime kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn vierjarig ambassadeurschap bij de Heilige Stoel, de officiële benaming voor zijn post in Vaticaanstad. "Wat we de laatste vier jaar hebben kunnen doen is het openen van een nieuw hoofdstuk van samenwerking, en kijken naar wat we gemeen hebben", aldus Jaime in een woensdag in het Britse katholieke weekblad The Tablet gepubliceerd interview.

  1 augustus 2018 - 21:31 Lees verder