Oxford

Belgische prinses Elisabeth (22) afgestudeerd aan Oxford: dít gaat ze nu doen 

Geweldig nieuws voor de Belgische koninklijke familie. Prinses Elisabeth is namelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Oxford, en dat is een feestje waard! 

Elisabeth Thérèse Marie Hélène, hertogin van Brabant, prinses en kroonprinses van België, is het eerstgeboren kind van koning Filip van België en koningin Mathilde. Elisabeth heeft twee jongere broers, prins Gabriël en prins Emmanuel, en een jongere zus, prinses Eléonore.

Oxford met succes afgerond

De 22-jarige Elisabeth studeerde de afgelopen jaren geschiedenis en politiek aan het Lincoln College van de Universiteit van Oxford. Deze bacheloropleiding heeft de Belgische prinses nu met veel succes afgerond. Het Belgische hof heeft laten weten dat prinses op 23 juli deel zal nemen aan de afstudeerceremonie. 

Gezin viert succes mee

Het Belgische hof heeft in dezelfde mededeling laten weten dat ook haar ouders, koning Filip van België en koningin Mathilde, bij deze afstudeerceremonie aanwezig zullen zijn. Niet alleen de ouders, maar ook prins Emmanuel en prinses Eléonore zullen meekomen om te zien hoe hun oudste zus haar diploma in ontvangst mag nemen. Het is nog onzeker of prins Gabriël ook aanwezig zal zijn, hij werd namelijk niet in de mededeling genoemd.

Coronation Reception For Overseas Guests
Prinses Elisabeth met haar vader, koning Filip

Toekomstplannen

Prinses Elisabeth laat het niet bij deze bacheloropleiding zitten. De prinses gaat namelijk verder studeren! Na de zomer zal ze gaan studeren aan de Harvard University in Boston. Hier zal zij de master ‘Public policy’ gaan volgen. Deze master zal in totaal twee jaar duren. Tijdens die twee jaar moet het Belgische koningshuis het dus voornamelijk zonder de prinses doen. 

Lees ook: Prinses Elisabeth studeert vanaf deze zomer aan Harvard University

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES