Ontwerp Zonder Titel (3)

Opbrengst veiling collier Fabiola valt tegen

Een halsketting die van de Belgische koningin Fabiola is geweest heeft een nieuwe eigenaar, maar de opbrengst was een tegenvaller.

Veilinghuis Sotheby’s verkocht het collier voor een bedrag van 630.000 euro. De opbrengst was daarmee iets lager dan verwacht. Sotheby’s ha de ketting in de markt gezet als iets dat in het bezit was van ‘een belangrijke Europese adellijke familie’.

Gemiste kans

Het startbod voor de collier bedroeg 550.000 euro, maar Sotheby’s verwachtte een opbrengst tussen 650.000 en 850.000 euro. Er kwamen vier biedingen binnen.

Juwelenkenners noemen het een ‘schat’ en spreken van een gemiste kans dat die niet in de collectie van de Belgische koninklijke familie is gebleven. Ze vermoeden dat de collier na de dood van Fabiola naar haar Spaanse familie is teruggekeerd. De anonieme verkoper woont dus hoogstwaarschijnlijk in Madrid en niet in Laken.

Boudewijn

Koningin Fabiola was de vrouw van koning Boudewijn, de broer van de vorige Belgische koning Albert. Ze overleed in 2014 op 86-jarige leeftijd. Omdat haar huwelijk met Boudewijn kinderloos bleef ging het koningschap naar zijn jongere broer Albert. Inmiddels is Alberts zoon Filip koning.

chanel
KLIK HIER

ANP/HLN