Belgium Royalty Crypt

Nieuwtje: ook deze prinses is erbij op de nationale feestdag van België

Je raadt wellicht al om wie het gaat. Dit jaar voor het eerst zal ook Delphine bij de festiviteiten van de koninklijke familie aanwezig zijn. Ook haar partner, Jim O’Hare, is van de partij. Een bijzondere happening!

België maakt zich op voor de (uiteraard versoberde) viering van de Nationale Feestdag. Vanochtend las je al bij ons dat prinses Elisabeth als leerling aan de Koninklijke Militaire School zélf zal marcheren in het defilé, dat haar eigen vader afneemt. Best bijzonder natuurlijk. En er is dus nóg een familielid dat een speciale rol zal bekleden.

Althans, simpelweg haar aanwezigheid is al een klein feestje waard. Na jaren van gedoe, rechtszaken en ontkenning, werd Delphine (voorheen Boël, nu Van Saksen-Coburg/De Saxe Cobourg) vorig jaar zomer door de rechter eindelijk erkend als dochter van oud-koning Albert. Daarmee verwierf ze ook de titel ‘prinses’.

Al snel volgde een ontmoeting met halfbroer Filip. En niet lang daarna ook met vader Albert en diens vrouw Paola. Sindsdien heeft Delphine regelmatig contact met haar ‘nieuwe’ familie, al gaf ze ook al meteen aan niet opeens te verwachten bij allerlei banketten en feesten uitgenodigd te worden. Ze is ook haar ‘oude’ werk blijven doen, als kunstenares.

Delphine En Filip Ontmoeting 9 Oktober 2002 Screenshot Instagram

LEES OOK:

Had jij Kate al gespot in haar knalgroene Wimbledon-jurk?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA