Belgium Royalty Solar Panels

Foto koning Filip met halfzus Delphine gaat viral

De Belgische koning Filip heeft met het delen van een foto met zijn halfzus prinses Delphine alle sociale mediarecords van het Belgische koningshuis gebroken. Op Facebook krijgen berichten doorgaans niet meer dan duizend ‘likes’ maar vrijdagmiddag waren het er al meer dan 13.000 bij de historische foto van Filip en Delphine.

Nooit eerder kreeg het koningshuis zoveel reacties. “U bent ons lichtpuntje in deze donkere tijden”, aldus één van de mensen die een commentaar achterlieten. “Koning Filip toont daarmee dat hij meer moed en verstand heeft dan zijn vader. Dit had al zo lang moeten zijn, de helft van hun leven is al voorbij”, schreef iemand anders.

Ook op Instagram was de foto razendpopulair. Daar werden de recente filmpjes van de militaire training van prinses Elisabeth weliswaar meer dan 20.000 keer bekeken, maar geen bericht kreeg 12.000 ‘likes’ zoals de donderdag openbaar gemaakte foto van het treffen tussen Filip en Delphine vorige week in het kasteel van Laken. Daar zijn ook honderden reacties achtergelaten in het Frans, Engels en Nederlands waarin het familietreffen wordt toegejuicht.

De Vlaamse kranten pakten vrijdag groot uit en plaatsen de historische foto op de voorpagina’s. ‘Het was een warme ontmoeting’ kopte Het Nieuwsblad met een zin uit de gezamenlijke verklaring van koning en kunstenaar. ‘Koning Filip sluit halfzus Delphine in de armen’ meende de Gazet van Antwerpen, ‘Royaal ontvangen en dat verdiende ze’, schreef Het Laatste Nieuws. ‘Historisch’ noemde De Morgen de ontmoeting en noteerde over de koning ‘Hij kan het dus wel’.

Filip En Delphine Boël Oktober 2020

LEES OOK:

Britse royals vieren Rembrance Day dit jaar besloten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.