Belgium Royals Blue Berets Ceremony

Belgische prinses Elisabeth (19) geeft update over haar militaire opleiding

De troonopvolgster laat weten hoe ze het zomerkamp van haar militaire opleiding ervaart. Elisabeth laat zich als eerste vrouwelijke Belgische royal opleiden aan dezelfde militaire academie als veel mannelijke voorgangers van het koningshuis.

Vorig jaar startte Elisabeth – kort na de zomer – met haar opleiding aan de Koninklijke Militaire School. Ze vond het destijds ‘flink wennen’. Kort voor het weekend was er een openbare legertraining, waarbij ook Belgische pers aanwezig was. Hier vertelde de kroonprinses dat ze inmiddels ‘enorm geniet’ van de training.

“Ik heb me veel moeten aanpassen hier, maar ik heb er enorm veel van genoten. Ik heb fantastische mensen ontmoet, veel nieuwe ervaringen opgedaan”, aldus Elisabeth. Ze is nu nog druk bezig met een zomerkamp voor leerling-officieren, in Aarlen. Het duurt tot 30 juli en vormt de afsluiting van haar eerste jaar. Ná deze zomer start ze met een vervolgopleiding tot militair, die een jaar duurt. Weinig vakantiedagen voor de prinses dus, deze zomer!

Extra bijzonder is dat – als alles doorgang kan krijgen – ze op 21 juli meeloopt in het defilé. 21 juli is de nationale feestdag in België. Haar eigen vader, koning Filip, en andere leden van de Belgische koninklijke familie nemen dat defilé af. En gaan dus hoogstwaarschijnlijk hun eigen Elisabeth voorbij zien marcheren.

Elisabeth België Militaire Opleiding Screenshot Instagram
Elisabeth België Militaire Opleiding Screenshot 2 Instagram
Elisabeth België Militaire Opleiding Screenshot 3 Instagram

LEES OOK:

Kijktip: de nieuwe serie Young Royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA