Delphine ontmoet nu ook vader Albert

Na een ontmoeting met (half-)broer Filip een paar weken terug, heeft Delphine Boël eergisteren ook haar vader, Albert, ontmoet en gesproken. Ook Paola was van de partij.

Het is een vervelend proces en een jarenlange strijd voor Delphine geweest. Zij wilde enkel erkenning van haar ‘bestaansrecht’, zoals ze het zelf verwoordde. Ze werd jarenlang tegengewerkt en zelfs haar gezin had daar last van. Maar aan het einde van de zomer kwam er verandering. Via de rechter werd een titel afgedwongen (prinses), al was het haar daar niet om te doen.

Filip deed algauw een handreiking. Hij nodigde zijn (half-)zus uit voor een ontmoeting, die uiteindelijk plaatsvond op 9 oktober. Een mooi moment voor beiden. Te meer omdat Delphine in een interview had aangegeven niet te verwachten nu opeens links en rechts uitgenodigd te worden voor samenkomsten op het paleis.

De kersverse Belgische prinses heeft nu dus ook vader Albert gezien en gesproken. Dat gebeurde in Kasteel Belvédère, in Brussel. “Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening”, valt onder meer te lezen in de verklaring die namens Delphine, Albert en Paola uitging na afloop.

Albert, Paola en Delphine ontmoeten elkaar op Kasteel Belvédère

Albert Paola Delphine 25 Oktober 2020

Delphines eerdere ontmoeting met (half-)broer Filip

Filip En Delphine Boël Oktober 2020

LEES OOK:

Nieuwtje: Filip en Mathilde blijven voorlopig binnen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @belgianroyalpalace