Belgium Royalty

Koning Filip ontmoet voor het eerst halfzus Delphine

De Belgische koning Filip heeft voor het eerst zijn halfzus Delphine ontmoet. Filip en de buitenechtelijke dochter van koning Albert hadden vorige week vrijdag een “warm” gesprek. En daar zal het volgens hen niet bij blijven, lieten de broer en zus weten.

De twee maakten voor het eerst kennis op het paleis in Laken. De koning en Delphine, die na jaren van tegenwerking door Albert begin deze maand bij de rechter gedaan kreeg dat ze zich prinses mag noemen, spraken elkaar “over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen.” Begin deze maand gaf Delphine al aan dat ze graag op bezoek zou gaan bij de koninklijke familie. “Maar het moet wel zijn omdat ze het willen, niet omdat ze gedwongen worden.”

Delphine kreeg na een jarenlange strijd eindelijk haar gelijk. Eerder erkende de koning haar al als zijn biologische dochter, maar sinds begin deze maand mag ze zichzelf ook prinses noemen en krijgt daarmee een koninklijke titel. Delphine neemt dan ook de achternaam van haar vader aan. Ze verruilt haar oude naam ‘Boël’ voor die van haar vader, ‘van Saksen-Coburg’. En dat is niet het enige: ook haar kinderen krijgen een koninklijke titel!

LEES OOK:

Bijzonder! Iedereen die in aanraking komt met Queen moet eerst testen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.