Belgium Royalty Court Albert Ii Fatherhood

Prinses Delphine verwacht geen ‘koninklijke dinertjes’

Ze is erkend als wettige dochter van voormalig koning Albert, van België. Dat betekent voor Delphine dat een jarenlange strijd ten einde is gekomen. Toch verwacht de 52-jarige moeder van 2 kinderen zeker niet dat zij nu opeens voor koninklijke feestjes en dergelijke wordt uitgenodigd.

De vrouw, die zich nu prinses mag noemen, is al lang blij met het stukje erkenning. Nu kan ze een loodzware en ook onhandige periode afsluiten. Het werd haar in de voorbije jaren bijvoorbeeld moeilijk gemaakt om een spaarrekening voor haar kinderen te openen, omdat zij een tijdlang op een soort van ‘not wanted’-lijst werd geplaatst. Dit omdat er wel meer mensen zijn die oprecht geloven dat zij het buitenechtelijke kind van een royal zijn, maar in werkelijkheid kampen met – soms ernstige – psychische problemen.

Delphine is echter wél een biologisch kind van Albert, wat nu dus onmiskenbaar vaststaat. Toch verwacht ze niet dat ze nu opeens mag aansluiten bij familie-etentjes en koninklijke feestjes. In een interview met een Frans-Belgische krant vertelt ze dat ze dat ook niet direct nodig vindt. Wat haar betreft is met de erkenning van haar ‘bestaansrecht’ de zaak afgedaan.

“Ik was altijd een beetje schandalig, de vuile was, de onruststoker. Dankzij het rechtssysteem dat mij gelijk heeft gegeven, dat heeft bevestigd dat ik juist heb gehandeld, is het alsof ik nu echt kan leven. Ik besta. En bovenal heb ik bestaansrecht”, aldus Delphine.

Belgium Royals Paternity Trial

Lees ook:

Prinses Elisabeth krijgt familiebezoek op militaire school

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA